Sfeclă pane

sfecla pane jpeg

Crudă sau gătită, sfecla este delicioasă sub formă de salată. Din ea se poate prepara, de asemenea, supă sau borş, iar fruinzele sale, gătite ori crude pot fi mâncate precum spanacul. prin conţinutul său ridicat de minerale şi vitamine, sfecla este o legumă revitalizantă şi dinamizantă. Nu ezita să o prepari în diverse mâncăruri!

Ingrediente

1 sfeclă 5 linguri făină 5 linguri pesmet 1 foaie dafin 1 lingură zeamă de lămâie 4 căţei usturoi ulei (pentru prăjit) sare piper

Mod de preparare

Sfecla spălată sub jet de apă şi tăiată felii o aşezi într-un baiţ preparat dintr-o cană de apă, amestecată cu usturoiul zdrobit, frunza de dafin, zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Ţii feliile cel puţin 30 de minute, apoi le scurgi, le treci prin făină, pesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins.