Sfeclă şi varză roşie murată (digestie)

Sfecla si varza rosie murata digestie jpeg

Sistemul digestiv joacă un rol important în menţinerea unei bune stări de sănătate, iar vindecarea intestinelor tale este un pas important pentru a-ţi ajuta corpul în procesul de detoxificare. Această reţetă de sfeclă şi varză roşie murată îi oferă corpului tău probioticele de care are nevoie, pentru a-ţi îmbunătăţi digestia, astfel încât să te simţi grozav chiar şi atunci când eşti la o cură de detoxificare. Alimentele murate şi fermentate sunt benefice, deoarece te ajută să îţi menţii sănătatea tractului instestinal, îţi ajută corpul să absoarbă mai bine nutrimenţii din alimente şi să elimini toxinele.

Ingrediente (2 porţii)

½ căpăţână varză roşie, tocată fin 1 sfeclă roşie medie, curăţată şi dată prin răzătoare 2,5 cm de ghimbir, curăţat şi dat prin răzătoare 1 linguriţă sare grunjoasă

Mod de preparare

Adaugi toate ingredientele într-un bol mare şi le freci cu mâinile, strângând compoziţia în mâini două sau trei minute, până când zeama legumelor începe să se adune pe fundul vasului. Muţi compoziţia într-un borcan de sticlă curat şi presezi bine varza amestecată cu sfecla şi ghimbirul ras. Dacă zeama legumelor nu acoperă compoziţia, adaugi mai multă apă sărată (foloseşti 1 linguriţă de sare la 1 cană de apă, adică aproximativ 240 ml de lichid). Acoperi borcanul cu un capac şi îl laşi la temperatura camerei o săptămână, până când compoziţia capătă un gust acru. Păstrezi borcanul la frigider şi consumi sfecla şi varză roşie murată ori de câte ori doreşti.

Sursa + foto: detoxdiy.com

Smoothie cu chefir şi sfeclă (digestie)

Smoothie cu chefir şi sfeclă (digestie)

Salată cu zmeură, mango şi avocado (digestie)

Salată cu zmeură, mango şi avocado (digestie)

Varză roşie murată, cu mere (sistemul digestiv)

Varză roşie murată, cu mere (sistemul digestiv)

Pentru o digestie bună şi o slăbire rapidă, nu uita de fibre!

Pentru o digestie bună şi o slăbire rapidă, nu uita de fibre!