Începând cu 4 octombrie, TV Paprika difuzează o nouă producţie locală, emisiunea „Şi mai multă culoare în farfurie”, realizată de chef Radu Dumitrescu. De asemenea, din 1 octombrie, televiziunea va afişa şi un nou logo.

 

Emisiunea a fost filmată anul acesta în Ungaria şi are un scop foarte precis: să dărâme mitul potrivit căruia generaţia tânără urăşte să gătească, dar şi, în acelaşi timp, să le facă poftă de gătit tinerilor. Primul sezon al show-ului „Şi mai multă culoare în farfurie” are 16 episoade, a câte 30 de minute fiecare şi va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 18:00.

Chef Radu Dumitrescu descrie noua emisiune ca fiind „instagramabilă şi cool”. Şi, în acelaşi timp, aceasta nu are scopul de a împărtăşi reţete cu publicul. „Am încercat să fac o emisune culinară fără să fie vorba despre reţete. Sunt mii de site-uri cu reţete. Aşa că de ce s-ar fi uitat cineva la noi? Şi pentru că am încercat să aflăm de ce noua generaţie nu dă doi bani pe gătit. Şi am aflat, chiar de la noua generaţie. Care este smart, cool şi funny, dar care vede partea gastronomică într-o altă viziune. Şi atunci ne-am adaptat şi am realizat nişte episoade pe înţelesul lor, alături de ei”, explică chef Radu.

Episoadele din „Şi mai multă culoare în bucătărie” vor avea şi câţiva invitaţi speciali, nu neapărat faimoşi, dar clar speciali pentru chef Radu. „Am încercat sa iau pulsul noii generaţii de la ea direct. Am avut tineri care gătesc sau nu, dar şi oameni dragi mie, apropiaţi de cultura mea, care au încercat să-mi explice cum văd ei fenomenul: noua generaţie vs food. Oamenii invitaţi, cei apropiaţi mie, sunt cunoscuţi de mine şi de bula noastră comună. Dragoş Stanca, Radu Rughinis. Nimic interesant pentru mass-media de azi, dar foarte relevanţi în comunitatea noastră”, povesteşte bucătarul-şef.

În timpul filmărilor, chef Radu a fost surprins să descopere că reprezentanţii noii generaţii prind poftă de gătit atât timp cât cei care îi învaţă au răbdare cu ei şi le explică corect care sunt paşii esenţiali de urmat. În viziunea sa, problema cu gătitul şi tinerii din ziua de azi este ritmul alert al vieţii, însă dacă vrei, poţi face din gătit o experienţă minunată: „ Gătitul apropie oameni, e un act social, erotic pe alocuri. Şi este foarte clar că rezultatul muncii tale în farfurie este întotdeauna gustos în fata celorlalţi. Trebuie doar să vrei. Timp mai există, iar despre bani, numai de bine, cu 50 ron, patru prieteni pot face o tigaie de paste pe care să o gătească/ mănânce împreună şi apoi să stea o noapte la poveşti în jurul acelei tigăi”, promite el.

În plus, de la 1 octombrie, TV Paprika va avea un nou logo, mult mai jucăuş şi cool, perfect pentru a atrage noua generaţie să descopere frumuseţea gătitului şi să o îndemne să jongleze cu aromele, gusturile şi texturile mâncării de calitate. 

Aşadar, în luna octombrie, noutăţile se ţin lanţ la TV Paprika, iar chef Radu Dumitrescu va adăuga ”Şi mai multă culoare în farfurie” pentru toţi cei care doresc să înveţe să mănânce sănătos şi delicios!

Loading...