Cum alegi cele mai bune vinete şi cum le pregăteşti pentru o salată de vinete senzaţională

DSCF0045 jpeg

Probabil nu te-ai gândit niciodată să alegi vinete, aşa cum o faci cu roşiile. Însă şi ele au secretele lor. Trebuie să ţii cont de câteva criterii atunci când le alegi, ca să îţi iasă cea mai gustoasă salată de vinete.

Coaja- vinetele sunt de mai multe tipuri, negre, pestriţe, mov, etc. Totuşi, la toate aceste tipuri, coaja trebuie să fie lucioasă.

Coada- ai grijă să fie cât mai verde. În cazul în care coada e uscată sau maronie, înseamnă că vinetele au fost culese de mult timp, ceea ce înseamnă că sunt uscate pe interior.

Mărime- cu cât vinetele sunt mai mici, cu atât sunt mai gustoase

Atunci când le pregăteşti, ai grijă să nu le tai cu mult timp înainte de a le găti. Taie-le chiar înainte să le găteşti şi sărează-le tot atunci.

Trebuie să eviţi orice ustensilă de metal, pentru că vinetele vor oxida în contact cu substanţele din metal.

Vinetele se găsesc imediat, aşa că dacă faci mâncăruri cu vinete, pune-le la sfârşit, cu 5-10 minute înainte să opreşti focul.