Sniţel german de porc. Reţeta tradiţională

snitel de porc jpeg

Orice turist ajuns pe meleaguri germane va cere la restaurant şniţel de porc preparat după reţeta tradiţională. Însă cu puţină determinare, vei avea un sniţel imens, crocant şi auriu, la tine acasă, în doar câţiva paşi. Totul este explicat pas cu pas în fotografii.

Şniţel de porc. Reţetă tradiţională - Ingrediente

4 cotlete de porc, fără os sare piper ½ cană făină amestecată cu 1 linguriţă de sare 2 ouă, bătute ¾ cană pesmet

Şniţel de porc. Reţetă tradiţională - Mod de preparare

Aşază cotletele de porc între două bucăţi de plastic şi bate-le cu ciocănelul de bătut şniţele, pentru a le frăgezi. Presară sare şi piper pe ambele părţi ale bucăţilor de carne.

image

Pune făina, ouăle şi pesmetul în trei farfurii separate.

image

Treci fiecare bucată de carne prin făină, ouă şi pesmet. Ai grijă să nu apeşi carnea prea tare în pesmet. Scutură excesul de pesmet, cu grijă. Nu lăsa şniţelul să stea prea mult în acest înveliş pentru că nu va mai fi crocant când îl vei prăji, aşa că va trebui să-l prăjeşti imediat.

image

Încinge bine uleiul (foloseşte suficient cât şniţelul să „înoate“ în el). Prăjeşte carnea câte 2-3 minute pe ambele părţi până se rumenesc. Transferă-le pe o farfurie mai mare cu şervete absorbante.

image

Serveşti imediat cu felii de lămâie şi pătrunjel sau cu orice sos îţi place. Sau chiar cu cartofi prăjiţi sau salată de cartofi.

sursa: http://www.daringgourmet.com/

http://www.daringgourmet.com/