E un preparat absolut delicios cu care poţi satisface şi cele mai cârcotaşe persoane. Merită să încerci această reţetă!

Ingrediente

1.200g piept de pui dezosat
2½ căni făină
½ cană pesmet
1½ linguriţă sare
1½ linguriţă pudră de ceapă
1½ linguriţă pudră de usturoi
1 linguriţă boia afumată
¼ piper cayenne
1 cană lapte
2 ouă
ulei

Pentru sos

⅓ cană făină
4 linguri unt topit
piper
sare
400 ml supă de legume
⅔-3/4 cană smântână
2 linguriţe chives, tocat

Mod de preparare

Asezonează fripturile de pui (pe care le-ai bătut cu ciocănelul) cu sare şi piper. Amesteci făina cu pesmetul, sare, pudră de ceapă şi de usturoi, boiaua şi piperul cayenne. Dai deoparte.

Amesteci laptele cu ouăle. Dai bucăţile de carne prin amestecul de făină, apoi prin ou, apoi iar prin făină. Le pui într-un vas şi apoi, le dai la frigider între 15 minute şi o oră.

Încingi ulei într-o tigaie. Prăjeşti fripturile şi le laşi câte 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc. Le poţi păstra calde în cuptorul încălzit.

Pentru sos, pui untul topit într-o tigaie, adaugi, amesteci cu făina şi amesteci constant, la flacără medie. Laşi 1 minut. Adaugi condimentele. Treptat, torni supa li apesteci. Dai focul mai mare şi adaugi şi smântâna. Dai focul mai mic şi laşi sosul să fiarbă molcom, 3-5 minute. Potriveşte de sare şi piper. Încorporează chives-ul si serveşte sosul peste friptura caldă.

sursa: http://www.melissassouthernstylekitchen.com/

Loading...