Somon cu miere şi usturoi

orig baked honey garlic salmon in foil 20180314000449578743fspb9 jpeg

Învaţă noi moduri de a prepara somonul! Uită de clasicul somon la cuptor, pe care îl serveşti cu o feliuţă de lămâie. Îmbunătăţeşte reţeta cu ierburi aromatice şi unt, cu miere şi usturoi, ori alte combinaţii de gusturi.

De ce ai nevoie pentru reţeta de Somon cu miere şi usturoi

  • lingură miere

1    lingură suc de lămâie

2-3 căţei de usturoi de mărime medie, mărunţiţi

½   linguriţă sare

½   linguriţă piper

6    fileuri somon (aproximativ 80 de grame fiecare)

2    linguriţe ulei avocado

Cum pregăteşti reţeta de Somon cu miere şi usturoi

Mixezi mierea cu sucul de  lămâie, usturoiul, sarea şi piperul.

Marinezi fileurile cu această compoziţie pentru 15 minute.

Într-o tigaie încăpătoare, încălzeşti uleiul. Adaugi somonul. Laşi la foc potrivit, cu partea cu piele în jos, având grijă să laşi spaţiu între bucăţile de peşte. Acoperi cu un capac şi laşi pe foc pentru 3 minute. Iei capacul şi întorci peştele după un minut.

Repeţi paşii: laşi fileurile pe foc, acoperite, timp de 3 minute. Iei capacul şi le mai găteşti pentru încă un minut.

Dacă nu ai loc în tigaie pentru toate fileurile, le găteşti pe rând. Somonul este gata atunci când şi-a schimbat uşor culoarea, dar a rămas compact şi are o textură moale.

Ornezi cu verdeţuri şi serveşti, dacă doreşti, alături de broccoli.

Poate fi păstrat la frigider pentru 5 zile, într-o caserolă.

Sursa:

https://ifoodreal.com/honey-garlic-salmon/

Foto:

https://docksideseafood.co.uk/media/wysiwyg/hot-smoked-salmon-dockside-seafood-1.jpg