Somon glazurat

somon glazurat jpeg

Ingrediente

4 fileuri de somon

sare

piper

4 linguri de făină

4 linguri de miere

2 linguri de ulei de măsline

coaja de la o limetă

Pentru sos

150 g unt

2 căţei de usturoi

1 lingură de miere

zeama de la o limetă

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, amestecând în mod constant, până să spuma devine aurie. Pui usturoiul, mierea şi zeama de limetă. Laşi deoparte.

Asezonezi somonul cu sare şi piper. Treci fiecare prin făină şi pe fiecare file pui 1 lingură de miere.

Încălzeşti uleiul şi apoi pui somonul, 2 minute pe fiecare parte. Apoi, pui toate fileurile în tigaie şi dai la cuptor pentru 10 minute. Serveşti cu sos şi coajă de limetă răzuită.