Somon în crustă de parmezan la cuptor

somon jpeg

Dacă îţi place peştele, vei aprecia cu siguranţă această reţetă gustoasă de somon în crustă de parmezan.

Ingrediente pentru somon în crustă de parmezan la cuptor

2 bucăţi file se somon (150-200 g )

80 ml unt, topit

90 g pesmet

70 g parmezan

3 linguri pătrunjel, tocat

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

1 lingură ulei

felii de lămâie, pentru servire

salată verde, pentru servire

sare

piper

Mod de preparare – Somon în crustă de parmezan

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci parmezanul ras cu pesmetul, pătrunjelul, usturoiul, sare şi piper, după gust. Dai somonul prin unt, apoi prin compoziţia cu pesmet.

Le aranjezi într-o tavă şi le stropeşti cu puţin ulei. Dai la cuptor 10-12 minute, în funcţie de grosimea bucăţilor de peşte. Serveşti cu salată verde şi felii de lămâie.

Sursa https://www.eatwell101.com

https://www.eatwell101.com