Îngheţata de vanilie va fi mult mai gustoasă alături de acest sos de vanilie şi caramel. Se potriveşte şi la prăjituri simple sau glazură pentru torturi.

Cum se prepară sosul de vanilie şi caramel

1 cană zahăr

6 linguri unt

½ cană frişcă lichidă

1 lingură esenţă de vanilie

1 lingură burbon

1 praf de sare

Cum se prepară sosul de vanilie şi caramel

Topeşte zahărul împreună cu untul într-un vas, până devine uşor vâscos. Adaugă treptat frişca, esenţa de vanilie şi burbonul. Mai ţine pe foc 1-2 minute, amestecând continuu. Stinge focul şi adaugă 1 praf de sare. Dacă vrei să-l depozitezi la frigider, lasă-l să se răcorească 10 minute, înainte să-l torni în recipiente din sticlă. Pentru a-l folosi, încălzeşte-l pe baie de aburi.

Sursa foto http://showmetheyummy.com

Loading...