Spaghete cu carne şi legume

spaghete carne legume jpeg

O porţie zdravănă de spaghete este oricând binevenită. Este şi saţioasă şi foarte gustoasă dacă ştii să combini cum trebuie toate gusturile şi aromele aşa cum se întâmplă şi cu această reţetă.

Ingrediente

1 pachet spaghete 500 g carne tocată de vită 2 linguri ulei 1 ceapă 3-4 căţei usturoi 50 ml vin alb demisec 200 g pastă tomate sare piper 5 frunze busuioc

Mod de preparare

Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Căleşti în ulei încins ceapa tăiată solzişori şi usturoiul zdrobit. Când au devenit sticloase adaugi carnea, amesteci, laşi 10 minute şi torni vinul. Ţii să se evapore alcoolul, fără să amesteci, apoi pui pasta de tomate. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi la foc cam 1 oră. Adaugi spaghetele fierte, laşi câteva clocote şi, dacă vrei sos mai mult, torni puţin din apa în care au fiert. Serveşti cu busuioc tăiat.