Spaghete cu vinete şi roşii

spaghete cu vinete si rosii jpeg

Denumite de Pliniu cel Bătrân „plante ale soarelui“, vinetele au ajuns în Europa prin Gibraltar, aduse de arabi în regiunile cucerite de ei.

Ingrediente

2 vinete 2 roşii 1 pachet spaghete 1,5 kg roşii, pesntru sos 1 linguriţă zahăr brun sare piper câteva frunzuliţe busuioc 1-2 linguri ulei 4 căţei usturoi 50 g caşcaval tare

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le ţii la scurs 30 de minute, apoi le ştergi, le frigi pe grătarul încins şi le dai deoparte. Tai cele două roşii jumătăţi şi le frigi.

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet şi le scurgi. Dai roşiile pentru sos prin răzătoare, apoi le pui la fiert, până când scade sosul şi se îngroaşă.

Separat, încingi uleiul, pui căţeii de usturoi şi îi căleşti uşor, ca să elibereze aroma, apoi adaugi sosul de roşii, sare şi piper după gust, zahărul, busuioc (mai păstrezi 2 frunzuliţe, pentru decor), şi ţii pe foc 10 minute ca să se combine aromele, apoi scoţi frunzele de busuioc. Dacă vrei să obţii un sos fin, îl poţi pasa cu blenderul.

Serveşti spaghetele amestecate cu sos, vinete şi roşii, presărate cu caşcaval ras şi decorate cu frunze de busuioc.