Spaghetti cu dovleac

1 spaghetti cu dovleac jpg jpeg

În perioada toamnei, dovleacul este un real deliciu în bucătărie. Unele gospodine îl taie felii şi îl pun la cuptor, iar înainte de servire presară scorţişoară, altele fac plăcintă de dovleac. Ce-ai spune, însă, de o reţetă inedită de paste cu dovleac?

Ingrediente Spaghetti cu dovleac

  • 1/2 dovleac (900 g)
  • 1/2 cană de ciuperci (50 g)
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingura de piper (15 g)
  • 2 linguri de sare (30 g)
  • 1/2 lingură de oregano (8 g)
  • 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)

Mod de preparare Spaghetti cu dovleac

Mai întâi, cojiţi, spălaţi şi tăiaţi dovleacul pe jumătate. Foloseşte o răzătoare şi rade bucăţile.  Într-o tigaie, pune dovleacul ras şi ciupercile la foc mediu şi căleşte-le aproximativ 10 minute. Apoi, adăugaţi condimentele şi usturoiul şi amestecaţi bine ca aromele să se amestece.

Puneţi la fiert apă cu sare şi adăugaţi pastele când apa se află la punctul de clocot. Lăsaţi la fiert în funcţie de indicaţiile de pe cutie

Scurgeţi pastele şi adăugaţi-le peste amestecul cu dovleac. Puteţi adăuga parmezan.

Poftă bună!