Ingrediente:

250 g afine
4 ouă mari
10 linguri zahăr
5 linguri lapte praf
650 ml frişcă lichidă
4 pliculeţe gelatină
1fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor

afine
frunze de mentă

Speli afinele şi le scurgi. Amesteci într-un bol, ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Pui pe baie de aburi şi amesteci până se întăreşte crema. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în circa 130 ml apă, 15 minute. O topeşti la foc mic, fără să o fierbi, şi apoi o dai deoparte să se răcească. O amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci, esenţa de vanilie, afinele date la blender şi crema de ou cu gelatină.

Pui crema de afine în pahare şi o dai la rece cel puţin o oră. În momentul servirii ornezi desertul cu afine congelate şi cu frunze de mentă.

Dificultate medie

6 porţii 

Timp de preparare: 1 h

Prepară un cheesecake aromat cu spuma de afine

Loading...