Vara aceasta, răsfaţă-te cu un desert delicios şi foarte simplu. Această reţetă de spumă de mere este una clasică, iar dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, trebuie să o încerci. La final, desertul cu mere îţi va încânta toate simţurile.

Spumă de mere – Ingrediente

1 kg mere
150 g zahăr pudră
4 pliculeţe gelatină
1 lămâie

Spumă de mere – Mod de preparare

Speli bine merele, le cureţi, le tai în patru şi le îndepărtezi sâmburii. Le pui la fiert într-o cantitate suficientă de apă şi coaja de la o jumătate de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Când toată apa a scăzut şi merele s-au transformat într-un piure, adaugi zahărul, gelatina, zeama şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Iei de pe foc, amesteci cu blenderul până când piureul devine spumos. Torni compoziţia într-o formă de metal umezită şi dai la congelator 2-3 ore. Dacă vrei, răstorni forma, după ce ai şters-o la exterior cu un prosop înmuiat în apă caldă, şi serveşti această delicioasă spumă de mere. Opţional, poţi turna desertul în cupe de sticlă. Foto: vk.com

Salată cu mere, spanac şi merişoare (fără gluten)

Muşchiuleţ de porc la cuptor, pe pat de mere şi prune

Tarte „tatin“ cu mere – Reţetă franţuzească FOTO

Loading...