Spumă de mere. Reţeta simplă

spuma de mere jpeg

Vara aceasta, răsfaţă-te cu un desert delicios şi foarte simplu. Această reţetă de spumă de mere este una clasică, iar dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, trebuie să o încerci. La final, desertul cu mere îţi va încânta toate simţurile.

Spumă de mere – Ingrediente

1 kg mere 150 g zahăr pudră 4 pliculeţe gelatină 1 lămâie

Spumă de mere – Mod de preparare

Speli bine merele, le cureţi, le tai în patru şi le îndepărtezi sâmburii. Le pui la fiert într-o cantitate suficientă de apă şi coaja de la o jumătate de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Când toată apa a scăzut şi merele s-au transformat într-un piure, adaugi zahărul, gelatina, zeama şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Iei de pe foc, amesteci cu blenderul până când piureul devine spumos. Torni compoziţia într-o formă de metal umezită şi dai la congelator 2-3 ore. Dacă vrei, răstorni forma, după ce ai şters-o la exterior cu un prosop înmuiat în apă caldă, şi serveşti această delicioasă spumă de mere. Opţional, poţi turna desertul în cupe de sticlă. Foto: vk.com

Salată cu mere, spanac şi merişoare (fără gluten)

Salată cu mere, spanac şi merişoare (fără gluten)

Muşchiuleţ de porc la cuptor, pe pat de mere şi prune

Muşchiuleţ de porc la cuptor, pe pat de mere şi prune

Tarte „tatin“ cu mere – Reţetă franţuzească FOTO

Tarte „tatin“ cu mere – Reţetă franţuzească FOTO