Ştrudel delicios de prune

1366455452 3985strudel 20de 20casa jpeg

Parfumul prunelor te îmbie şi te gândeşti să le prepari cât mai simplu, astfel încât să te bucuri din plin de aroma lor? Ce zici de un ştrudel delicios, bineînţeles, cu prune?  Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făină 3 linguri ulei 200 ml apă caldă 1 praf de sare

Pentru umplutură:

400 g prune fără sâmburi

100 g zahăr

3 linguri lichior de migdale

unt pentru uns tava

3 linguri griş

1 pahar de smântână

50 g migdale

100 g zahăr pudră pentru decorat

Mod de preparare:

Amestecă făina cu uleiul şi sarea. Adaugă treptat apa călduţă şi frământă un aluat tare. Acoperă-l şi lasă-l 20 de minute la loc cald. Taie prunele felii, aşază-le într-un castron, presară-le cu zahăr, stropeşte-le cu lichiorul de migdale şi lasă-le să stea la macerat 10-15 minute.

Întinde cu mâna foaia de aluat trăgând de ea din mijloc spre margini. Păstrează partea groasă de la margini pentru o altă foaie. Aşază foaia pe planşetă, unge-o cu smântâna amestecată cu griş, adaugă prunele şi rulează foaia de plăcintă cu umplutura în interior. Decorează cu migdale şi aşază rulada într-o tavă unsă cu unt. Rumeneşte-o în cuptorul bine încins aproximativ 35 de minute.