Sucurile-minune pe care trebuie neapărat să le bei în sezonul rece pentru ca sistemul imunitar să se întărească

AN305 Fruit Juices Lined Up 732x549 thumb jpeg

Detoxifierea nu este neapărat scumpă. Cu legumele şi fructele din piaţă, oricine poate face o cură de detoxifiere ieftină şi cu efect  benefic asupra organismului. Morcovii, merele, ţelina, castravetele sau spanacul sunt ideale pentru prepararea unor sucuri de detoxifiere menite să cureţe organismul de toxine şi să dea energie.

Cura de detoxifierea poate părea, la prima vedere, un proces complicat şi mai ales scump, pe care cei mai mulţi dintre români consideră că nu şi-l pot permite. Industria creată în jurul detoxifierii aduce pe piaţă produse care nu sunt chiar la îndemâna buzunarelor de rând.

Un pahar de suc de detoxifiere costă de două sau chiar trei ori mai mult decât o băutură răcoritoare de rând, iar o cură de detoxifiere de trei zile, cu sucuri gata preparate sau ambalate , ajunge şi la 500 de lei.   Şi totuşi, detoxifierea poate fi făcută acasă, cu bani puţini şi având drept ingrediente de bază legumele şi fructele de sezon. Toată lumea ştie că fructele şi legumele proaspete sunt cele mai sănătoase alimente. Preparate sub formă de băuturi vitaminizante  şi consumate zilnic, fructele şi legumele se transformă în elementele de bază ale unei diete de detoxifiere pe care oricine o poate ţine acasă.

Sucul de ţelină curăţă sângele

Banala ţelină pe care o vând precupeţele în toate pieţele este recomandată în curele de detoxifiere. Se spune că sucul preparat din frunze este mai activ decât cel făcut din rădăcina.  Frunzele de ţelină se taie foarte mărunt, se adaugă un pahar cu apă rece, se mixează 2-3 minute, se strecoară şi se bea, dimineaţa pe stomacul într-o cură de cel puţin 24 de zile.   Sucul din rădăcină de ţelină se obţine din rădăcina rasă şi mixată. Se recomandă  zilnic 50-100 ml suc. Atât frunzele de ţelină, cât şi rădăcina au efect detoxifiant, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi curăţă sângele. În plus, ţelina  diminuează efectele asteniei  psihice, fizice, este stimulent sexual, ajută la surmenaj, migrene, insomnie şi dureri de cap.   Cei cărora nu le place gustul de ţelină, pot amesteca sucul preparat din legumă, cu suc de mere.

La sucul de mere se recomandă folosirea fructelor, fără curăţarea de coajă sau sâmburi. Se storc merele întregi, bine spălate în prealabil.   Suc de morcovi   Dieta cu suc de morcovi ajută nu numai la detoxifierea organismului, ci şi la reducerea ţesutului adipos. Nutriţioniştii recomandă dieta cu suc de morcovi de două săptămâni, în care se vor bea trei pahare de suc pe zi. Sucul se bea înaintea meselor sau în locul gustărilor.

Pentru cei care nu tolerează gustul prea pronunţat de morcov, se recomandă asocierea cu suc de mere ţelină sau portocală. Din sucul de la şapte morcovi şi o portocală se obţine o băutură delicioasă care poate înlocui o gustare de după amiază.

Suc de castraveţi

Castravetele, leguma care conţine 96% apă şi zero calorii este indicată, de asemenea, în dietele de detoxifiere. Catravetele se introduce în storcătorul de fructe sau în blender cu tot cu coajă. În cazul celor care consideră gustul de castravete simplu  prea fad pentru a putea fi consumat sub formă de suc, se recomandă amestecul cu alte fructe sau legume. Dintr-un castravete mare, patru morcovi, o ţelină şi un măr se poate obţine un suc delicios,cu efecte miraculoase asupra sănătăţii.

Ghimbirul, detoxifiant minune

Ghimbirul este considerat o plantă minune când vine vorba de efectul detoxifiant. Extrem de eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism este combinaţia de lămâie cu ghimbir. Se recomandă cosumarea în fiecare dimineaţă a unui pahar de apă cu lămâie şi ghimbir.   Sucul de ghimbir se poate face din  doua mere, o portocală sau o lămâie  si ghimbir  de  marimea unei nuci, toate mixate la blender. Ghimbirul ajuta la reglarea tranzitului intestinal şi favorizeaza arderea rapida a grasimilor. Este indicat şi în curele de slăbire, nu doar în dietele de detoxifiere.    Suc dulce din spanac

Spanacul, leguma plină de vitamine şi minerale constituie baza unui alt suc de detoxifiere.

O reţetă simplă de suc de detoxifiere cuprinde o legătură de spanac, două mere şi şase-şapte morcovi. Legumele se mixează şi sucul obţinut poate înlocui o masă.   Apă detoxifiantă cu ajutorul legumelor   Tot cu ajutorul legumelor proaspete se poate prepara în casă apă detoxifiantă cu care este recomandată înocuirea apei de la robinet sau a apei plate, pe perioada curei de detoxifiere La doi  litri de apă se adaugă sucul de la un castravete mediu, o lămâie  şi zece  frunze de mentă. Apa astfel obţinută se poate păstra la frigider şi consumată oricând pe parcursul zilei. Ce înseamnă o cură de detoxifiere

Detoxifierea înseamnă o perioadă de repaus şi curăţare a organismului. Cei care vor să ţină o cură de detoxifiere de trei zile trebuie să renunţe în această perioadă la alimentele procesate din comerţ, la cafea, la alcool, tutun, zahăr, făină, lactate, carne, ouă. În zilele de detoxifiere, alimentaţia se bazează pe  sucurile proaspete de fructe şi legume. Acestea ajută la  eliminarea toxinelor şi regenerarea  ţesuturilor. Medicii atrag atenţia asupra faptului că detoxifierea nu înseamnă înfometare.

Cum arată un meniu de detoxifiere

Un meniu de detoxifiere include trei mese principale şi două gustări, toate având la bază sucuri de fructe naturale. Dimineaţa poate începe cu un suc de ghimbir.  Între micul dejun şi prânz se poate bea suc de mere, suc de portocale, suc de morcovi, în diverse combinaţii. La prânz este recomandat un suc de legume. Se poate alege între suc de ţelină, de castraveţi sau de spanac, la care se pot adăuga alte fructe sau legume prospete.

La gustarea de amiază  se recomandă un suc de citrice. Masa de seară va fi alcătuită tot din fructe sau legume proaspete preparate sub formă de sucuri sau salate.   Medicii recomandă cura de detoxifiere de trei zile şi atrag atenţia că, după finalizarea acesteia, organismul nu trebuie agresat cu alimente grele. Carnea, ouăle, laptele şi produsele prelucrate din comerţ vor fi reintroduse în alimentaţi treptat, potrivit Adevărul.ro

Adevărul.ro