Sufleu de conopidă şi cartofi

sufleu de conopida cartofi jpeg

Am gătit în weekend un delicios sufleu de conopidă şi cartofi şi ne-a plăcut atât de mult încât ne-am gândit să vă propunem şi vouă reţeta.

Ingrediente pentru sufleu de conopidă şi cartofi

1 conopidă potrivită 4 cartofi mari 250 g telemea 200 g smântână 4 ouă 3 linguri pesmet 3 linguri caşcaval ras sare piper

Mod de preparare pentru sufleu de conopidă şi cartofi

Se spală conopida, se desface bucheţele, se fierbe 10 minute în apă cu sare, după care se scurge bine. Separat, se pun cartofii la fiert în apă cu sare, după care se curăţă de

coajă şi se taie felii subţiri. Într-un castron se bat ouăle cu smântâna, se adaugă telemeaua rasă, două linguri cu pesmet, sare şi piper, după gust, şi conopida.

Se aşază un strat de cartofi într-o tavă unsă şi tapetată cu pesmet, se toarnă compoziţia cu conopidă, se acoperă cu felii de cartofi şi se presară caşcavalul ras deasupra. Se coace în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra.