Sufleu de spanac

sufleu de spanac jpeg

Sufletul de spanac face parte din categoria felurilor de mâncare sănătoase, gustoase ,şi uşor de pregătit.

Ingrediente pentru sufleu de spanac

1 kg spanac

4 ouă

1 ceapă

3 linguri smântână

5 linguri pesmet

100 g caşcaval ras

1 praf sare

3 linguri ulei

Mod de preparare sufleu de spanac

Opăreşti spanacul 5 minute în apă clocotită, apoi îl pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu sarea. După ce s-a răcit spanacul, îl tai mărunt şi îl căleşti uşor într-o lingură de ulei împreună cu ceapa tăiată julien. Laşi la răcorit, apoi adaugi 2 linguri de pesmet, smântâna, gălbenuşurile bătute separat, caşcavalul şi, la final, încorporezi, de sus în jos, albuşurile spumă.

Ungi o tavă cu restul de ulei, presari pesmetul rămas şi torni compoziţia. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 1 oră. Să nu deschizi uşa cuptorului înainte, deoarece există riscul ca sufleul să se lase!