Sufleu de vişine

sufleu jpeg

De ce să nu încerci un desert nou, special pentrucei dragi? Foloseşte vişinele în această reţetă de sufleu şi vei vedea ce desert apetisant vei obţine.

Ingrediente

3 albuşuri 100 g zahăr tos 2 linguri cu vârf pesmet 250 g vişine zahăr vanilat, după gust unt, pentru uns tava pesmet, pentru tavă

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi 4 linguri de zahăr şi mixezi până se întăresc din nou. Tai vişinele în jumătăţi, le scoţi sâmburii şi presari pesmetul peste ele. Adaugi apoi albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul vanilat.

Torni imediat compoziţia într-o formă adâncă, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 20 de minute. O scoţi, o laşi 3 minute ca să se răcească, apoi o răstorni. La final, pudrezi cu zahăr şi serveşti sufleul cald sau rece.

Foto: pixabay.com