Supă clară cu găluşte

1 supa clara cu galuste jpg jpeg

Indiferent că o prepari pentru cei mici sau pur şi simplu ca prim fel la masa de prânz, supa clară cu găluşte este un deliciu culinar. Încearcă această reţetă, este foarte simplu şi are un gust desăvârşit!

Ingrediente pentru supă clară cu găluşte

Pentru supă:

  • 800 g pui
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cartofi
  • pătrunjel

Pentru găluşte:

  • 50 ml ulei
  • 120 g griş
  • 2 ouă
  • 1 vârf de cuţit
  • bicarbonat de sodiu
  • sare

Mod de preparare supă clară cu găluşte

Pune la fiert, în apă cu sare, carnea de pui. Curăţă toate legumele şi taie-le cuburi. Se pun în supa de carne, după ce ai curăţat de spumă. Adaugă puţină sare şi lasă la fiert. 

Între timp, prepară găluştele. Bate bine ouăle, adaugă un praf de sare, bicarbonat de sodiu şi puţin ulei. Astecă bine şi încorporează grişul până când obţii o compozitie densă. 

Scoate carnea din oală şi toarnă găluştele cu lingura până când se termină amestecul din castron. Nu amesteca în primele 10 minute, pentru ca găluştele să nu se desfacă. Poţi tăia bucăţi de carne de pui fâşii pentru a le adăuga în supă. După 20 de minute de fiert, supa este gata.

Se serveşte cu verdeaţă proaspătă! 

Poftă bună!