Supă clară de pui

1 captura de ecran din 2019 07 25 la 17 18 14 png png

Această reţetă de supă de pui îţi va fi de folos atunci când faci reţete de risotto, sau vrei să faci diverse sosuri care au ca bază supă clară de pui. Poţi face supa şi o poţi păstra în frigider până la 5 zile. Este o reţetă uşoară şi foarte simplă, în plus, nu foloseşti potenţiatori de arome şi este foarte sănătoasă.

Ingrediente:

2 kg oase de pui 2 cepe 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 5 l apă 3 foi de dafin 2 linguriţe piper boabe

Mod de preparare:

Curăţă legumele şi taie-le în jumătăţi. Ia o oală mare şi pune-o pe foc împreună cu cei 5 litri de apă. Adaugă legumele şi oasele de pui, condimentele şi lasă să dea un clocot, apoi mai fierbe 2 ore fără să acoperi oala, luând ocazional spuma formata la suprafaţă. Trece printr-o sită supă şi las-o să se răcească. Acoper-o cu un capac sau mut-o într-un recipient care poate fi acoperit şi păstreaz-o în frigider.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/chicken-stock-recipe-7867

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/chicken-stock-recipe-7867