Când cumperi conopidă, ai grijă ca suprafaţa acesteia să fie fermă şi compactă, florile lipite şi frunzele verzi. Nu spăla conopida dacă n-o găteşti imediat, pentru că ea trebuie ferită de umezeală. Pentru această supă-cremă de conopidă, poţi păstra leguma maximum 4 zile într-o pungă perforată.

Supă-cremă de conopidă - Ingrediente

1 conopidă
1 ceapă
2 linguri ulei
1 cartof
1 morcov
1/2 ţelină
1 l supă de legume
2 căţei de usturoi
100 g smântână
1 lingură de parmezan ras
sare

Supă-cremă de conopidă - Mod de preparare

Rupi bucheţelele de cono­pidă şi le speli bine sub jet de apă. Căleşti în ulei ceapa până devine sticloasă, adaugi morcovul şi continui să căleşti. Adaugi ţelina, cartoful şi bucheţelele de conopidă, torni supa şi laşi la fiert aproximativ 20 de minute.

Înainte de a opri focul, adaugi usturoiul mărunţit şi un praf de sare. Dacă are prea mult lichid, îl torni într-o cană. Laşi la răcit şi mixezi cu un blender vertical. Pui pe foc crema, adaugi parmezanul, smântâna şi mai laşi un clocot. Dacă vrei, în momentul servirii, poţi să torni câteva picături de ulei de măsline.

Supă rece de roşii. Reţetă de vară

Supă de roşii cu tăiţei

Supă de sfeclă roşie

Loading...