Dă startul unui meniu în familie cu o delicioasă supă-cremă de conopidă.

Ingrediente

400 g conopidă
1 ceapă
75 g unt
30 g făină
sare
piper
1 ou
50 g smântână
100 g crutoane

Mod de preparare

Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu puţină sare. După ce a fiert, o strecori, păstrezi zeama în alt vas şi treci conopida prin jet de apă rece pentru oprirea procesului de fierbere. Bucheţelele întregi le păstrezi pentru ornat, iar restul îl pasezi.

Căleşti ceapa cu o parte din unt, adaugi făina şi stingi cu zeama în care a fiert conopida. Amesteci cu conopida pasată şi mai dai în câteva clocote. Potriveşti de sare şi piper.

Iei de pe foc şi dregi cu oul bătut împreună cu smântâna subţiată cu puţină supă. Pui uşor să nu se taie crema de conopidă şi mai laşi pe foc, să se combine aromele. Serveşti cu bucheţele de conopidă şi cu crutoane.

Loading...