Supă-cremă de dovlecei

supa crema de dovlecei jpeg

Dă startul meniului cu o delicioasă supă-cremă de dovlecei.

Ingrediente

1 kg dovlecei 3 cartofi 2 cepe mici 3 linguri ulei ½ linguriţă busuioc 100 g seminţe dovleac 2 ardei graşi roşii 1 ardei iute roşu sare piper crutoane

Mod de preparare

Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi apoi îi coci la cuptor 20 de minute. Îi scoţi şi îi mixezi. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti până devine aurie. Îndepărtezi coaja cartofilor, îi tai cubuleţe şi îi pui peste ceapă.

Adaugi piureul de dovlecei, ardeiul iute tocat, busuiocul, sarea, piperul şi 2 litri de apă. Fierbi cam o jumătate de oră la foc mic, apoi mixezi compoziţia. Poţi servi supa caldă, cu miez de seminţe şi crutoane.