Pregăteşte o supă-cremă simplă cu legumele de primăvară.

Ingrediente
● 1 ceapă
● 2 morcovi
● 1 rădăcină de ţelină
● 1 rădăcină de pătrunjel
● 1 păstârnac
● 4 cartofi
● 1 mână mazăre congelată
● 200 g varză de Bruxelles
● 2 l apă caldă
● 150 ml lapte
● 2 linguri unt
● sare
● 1 fir ceapă verde

Mod de preparare - Supă-cremă de legume

Cureţi ceapa şi legumele, morcovii îi tai bucăţi mai mari, celelalte rădăcinoase le mărunţeşti, cartofii cuburi potrivite, verzele de Bruxelles jumătăţi. Într-o oală cu 2 litri de apă caldă pui la fiert ceapa şi rădăcinoasele, mazărea şi verzele jumătăţi, apoi laşi să fiarbă la foc mic, cu sare. Când s-au înmuiat uşor, adaugi şi cartofii şi mai fierbi puţin.

După ce au fiert bine, arunci ceapa, scoţi legumele şi pasezi 3/4 din ele împreună cu untul, astfel încât în supă să mai rămână şi bucăţi. Pui legumele pasate înapoi în oală, adaugi laptele, potriveşti de sare dacă mai e nevoie şi mai dai un clocot. Ornezi cu ceapă verde tocată fin.

Loading...
Evaluează articolul