Încearcă şi tu supa-cremă de legume propusă de cititorul nostru, Daniel Bertoni Albert, din Focşani! Este delicioasă şi simplu de preparat.

Ingrediente pentru supă-cremă de legume

3 cartofi

2 cepe

1/2 ţelină

1 morcov

1 dovlecel

1 tijă praz (partea albă)

4 linguri ulei

200 g smântână de gătit

sare

piper măcinat

boia iute

mărar

crutoane

Mod de preparare supă-cremă de legume

Mărunţeşti prazul, morcovul, ceapa şi ţelina, apoi le căleşti în ulei încins până se înmoaie. Adaugi dovlecelul şi cartofii tăiaţi cuburi şi torni apă încălzită separat. Le fierbi 30-35 de minute, apoi mixezi totul cu un blender vertical până când amestecul capătă consistenţa unei creme.

Încorporezi smântâna, presari sare şi piper, după gust şi aşezi vasul pe foc încă 5 minute. Serveşti supacremă cu mărar, boia şi crutoane.

Loading...
Evaluează articolul