Porumbul este un ingredient versatil, care poate fi folosit în numeroase reţete, îmbogăţindu-le savoarea. Această supă-cremă de post este o mâncare hrănitoare şi reconfortantă.

 

Ingrediente

2 conserve porumb dulce (600 g)

1 ceapă albă

1 tulpină ţelină 

2-3 căţei de usturoi

500 ml supă de legume

150 ml lapte de cocos, migdale sau orez

1 lingură ulei de măsline

sare

piper alb

 

Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa mărunţită împreună cu usturoiul dat prin răzătoarea mică. După câteva minute, când ceapa devine sticloasă, adaugi ţelina tăiată cubuleţe şi ţii pe foc mic câteva minute până se înmoaie. Adaugi boabele de porumb (opreşti 2 linguri pentru decor), torni supa de legume şi laşi să dea câteva clocote.

La final torni laptele, asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi mixezi cu un blender vertical până obţii o textură fină şi cremoasă. Serveşti supa cremă cu pâine prăjită şi o decorezi cu boabe de porumb şi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock