Cea mai bună supă pentru acest sfârşit de săptămână pe care să o împarţi cu cei dragi!

Ingrediente

4 linguri ulei
2 cepe tocate
4 ţeline de mărime potrivită
2 cartofi
4 mere tăiate cubuleţe
2 l supă de legume
100 ml smântână vegetală
câteva frunze de salvie
sare
piper
verdeaţă, după gust
nucşoară, pentru decor

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa. După 5 minute adaugi ţelinele tăiate, merele, cartofii tăiaţi cubuleţe şi mai laşi pe foc, amestecând din când în când, 2-3 minute. Torni supa, asezonezi cu sare şi piper şi fierbi până se înmoaie ţelina. Strecori legumele, păstrezi zeama în care au fiert şi le pasezi cu blenderul. Torni din zeama păstrată atât cât vrei să fie de groasă supa.

Amesteci, apoi adaugi jumătate din smântână şi omogenizezi. Toci salvia şi o presari peste supă. La servire, adaugi în castroane smântână şi nucşoară rasă şi, dacă vrei, verdeaţă.

Loading...