Este o supă cremă preparată după o reţetă austriacă. Este pe bază de usturoi şi se serveşte de minune în boluri din pâine de casă.

Supă cremă de usturoi copt - ingrediente

usturoi = 5 căpăţâni
unt = 80g
cartofi = 4 buc medii ( 270g )
praz = 4 buc ( 250g – partea albă, tare )
ceapă = 1 buc ( mare)
supă de pui = 1,5 l ( doar zeamă )
smântână pentru gătit = 250ml
brânză Gruyere = 100g
jambon crud = 100g
sare neiodată
piper alb
cimbru proaspăt = 2 rămurele
boluri din pâine = 2 buc

Supă cremă de usturoi copt - mod de preparare

Se taie moţul la 4 căpăţâni de usturoi. Se pun pe o tavă tapetată cu partea tăiată în jos. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180g C pentru 1h. Apoi se lasă la răcit şi se scoate miezul cu mâna sau cu cuţitul.
Se topeşte untul într-o tigaie încinsă cu legumele tocate. Se lasă pe foc 10 minute. După ce se înmoaie puţin, se adaugă supa de pui fierbinte. Se pune sare şi piper. După 10 minute se pune usturoi crud şi pasat (o căpăţână). Se lasă la fiert 30 minute.
Apoi se pune supa în robotul de bucătărie pentru a se pasa. Se pune şi usturoiul copt. Apoi se pune iar la foc. Se adaugă smântâna, brânza rasă, sare şi piper. Se fierbe încă 10 minute. Se pun fâşii de jambon crud sau tras în tigaie. Se pune în boluri de pâine, se presară brânză rasă şi cimbru.

Sursa

Loading...
Evaluează articolul