Încearcă şi tu reţeta de supă cu găluşte pe care ţi-o propunem astăzi, aromată şi sănătoasă!

Ingrediente

200 g mazăre
1 ceapă
2-3 morcovi
1 ţelină
1 dovlecel
1,5 litri apă
1 legătură pătrunjel
1 legătură de mărar
sare, după gust
piper, după gust

Pentru găluşte

1 ou
90 g griş
1 lingură ulei

Mod de preparare

Cureţi şi speli ceapa, ţelina, morcovii şi dovlecelul. În oala de supă, pui uleiul la încins şi căleşti ceapa, la foc mic. Torni apa, adaugi morcovii întregi şi ţelina dată prin răzătoare şi le laşi la fiert. După ce aproape au fiert, adaugi mazărea şi dovlecelul.

Separat, prepari găluştele. Baţi albuşul spumă, adaugi gălbenuşul şi uleiul, amesteci puţin, apoi pui grişul, în ploaie. Amesteci compoziţia uşor, prin răsturnare, ca să nu se lase albuşul, până când se încorporează grişul. Iei găluştele numai din marginea compoziţiei cu lingura udată în supă. Le fierbi în clocote mici 15 minute. Scoţi morcovii şi dovlecelul din zeamă şi îi tai fâşii, apoi îi pui la loc. Condimentezi, după gust, adaugi verdeaţa proaspăt tocată şi opreşti focul.

Foto: Profimedia

Loading...