O supă de cartofi cu bacon crocant este uşor de făcut, nu are multe ingrediente şi este delicioasă.

Ingrediente

200 g bacon tocat

1 l supă de pui

1 căţel de usturoi tocat

500 ml lapte

1 kg cartofi

ceapă verde tocată mărunt

piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pui baconul într-o tigaie încinsă şi îl laşi până devine crocant. Scoţi baconul pe un şerveţel de hârtie, îl laşi cât să absoarbă uleiul şi apoi îl transferi pe o farfurie.

Cartofii îi speli şi îi fierbi în coajă.

În grăsimea rămasă de la bacon pui usturoiul şi, după 1 minut, supa de pui. Dai focul mic şi adaugi laptele. Cureţi cartofii fierţi de coajă şi îi pui în supă. Cu ajutorul unui blender mixezi până compoziţia devine omogenă.

Pui supa în castroane şi presari deasupra ceapă verde, piper şi câte o felie de bacon crocant.

Loading...
Evaluează articolul