Un ingredient nelipsit din bucătărie, ceapa este cea care dă întotdeauna savoare mâncărurilor.

Ingrediente

5 cepe
90 g unt
2 linguriţe zahăr
1 lingură făină
1 l supă de pui
sare
piper
½ baghetă, feliată
caşcaval ras (pentru feliile de pâine)
ceapă verde, după gust, pentru ornat
verdeaţă, după preferinţă

Mod de preparare

Cureţi cepele şi le tai felii, nu prea mărunt. Topeşti untul într-o oală, adaugi ceapa şi zahărul. Laşi totul la foc mic, 10-15 minute, ca să se caramelizeze ceapa. Adaugi făina, amesteci şi apoi torni supa de pui. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi supa să fiarbă 30 de minute, la foc mic, şi amesteci din când în când.

Presari feliile de pâine cu piper şi le dai la cuptor câteva minute, ca să se rumenească. Când sunt gata, pui caşcaval ras, torni supa în boluri şi aşezi felii în lichidul fierbinte. Dai bolurile la cuptor câteva minute, ca să se rumenească frumos caşcavalul. La final, decorezi cu ceapă verde tocată şi verdeaţă, după gust.

Loading...