Modul acesta de a servi o supă sau o ciorbă este deopotrivă elegant şi rustic imprimând alt aer meniului pe care îl serviţi celor dragi.

Ingrediente (4 porţii)

4 pâinici rotunde, cu capacul decupat şi fără miez

300 g ciuperci proaspete

1 morcov

200 g cartofi

100 g rădăcină de pătrunjel

30 g unt

1 lingură făină

1 ceapă

2-3 căţei usturoi

sare

piper

chimen

măghiran

Mod de preparare:
Căleşti în unt ceapa tocată mărunt, adaugi morcovul şi rădăcina de pătrunjel, date pe răzătoare, ciupercile spălate bine şi tăiate felii şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Stingi cu 3 litri de apă, condimentezi cu sare, piper şi chimen, după gust, şi laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie legumele.

Pisezi usturoiul, îl adaugi în supă şi condimentezi cu măghiran, după gust. Pui făina diluată în apă rece, laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ cinci minute şi mai adaugi apă dacă ţi se pare că supa este prea groasă.

O serveşti imediat în pâinici de casă scobite de miez.

Loading...