Supă de dovlecei cu afumătură

Minestrone alla milanese   Primi Lombardia jpeg

Vrei să găteşti o mâncare nu prea complicată, dar care să aibă un aer „sofisticat“? Cu această reţetă, masa va fi gata repede, iar laudele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente

4 dovlecei mici 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1/2 salată verde 1 ceşcuţă orez 1/2 lingură făină 2 l apă 200 g costiţă afumată sare

Mod de preparare

Cureţi zarzavatul şi dovleceii. Le tai mărunt şi le pui într-o oală cu apă şi sare la fiert. După 15 minute adaugi orezul. Între timp, tai costiţa şi o prăjeşti fără ulei.

Cu 5 minute înainte de a lua supa de pe foc, adaugi salata tăiată fideluţă şi grăsimea care s-a lăsat când ai prăjit costiţa. Când serveşti, adaugi în farfurie câte o bucată de costiţă.