O supă fierbinte şi hrănitoare, o sursă de proteine pentru sezonul rece. 

Ingrediente:

350 g linte galbenă

2 morcovi

½ ţelină

2 cartofi

1 ceapă

½ ardei roşu

2 căţei usturoi

câteva fire pătrunjel

sare

piper

chimion

coriandru

3 linguri ulei

3 l apă clocotită

Mod de preparare:

Ceapa, morcovii, ţelina, cartofii şi ardeiul le tai cubuleţe şi le pui la călit în ulei până se înmoaie.

Între timp, speli lintea şi o laşi să se scurgă. Torni apa clocotită peste legume, apoi adaugi lintea. Când supa începe să clocotească, va forma o spumă pe care o îndepărtezi cu spumiera de câte ori este nevoie. Condimentezi cu sare, piper, coriandru şi chimion, după gust. Pui şi usturoiul pisat.

Laşi supa să fiarbă aproximativ 20 de minute, până e gata lintea. La final, adaugi pătrunjelul tocat.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul