Orice mâncare în care adaugi leuştean are o aromă specială. Reţeta care urmează arată cum poţi pregăti o supă gustoasă şi hrănitoare, folosind ingrediente uşor de procurat, sănătoase şi apreciate de toată lumea.

Ingrerdiente:

2 linguri unt

1 ceapă de mărime mijlocie

1 căţel de usturoi

1 tulpină de praz, mai groasă (se poate înlocui cu ceapă verde)

3 cartofi de mărime medie, curăţaţi şi tăiaţi cuburi

1 conservă de 500 g de mazăre

1 ½ litri supă de pui

30 g leuştean, mărunţit

100 ml smântână

sare

piper

Mod de preparare:

Încălzeşti untul într-o cratiţă încăpătoare. Cureţi şi mărunţeşti ceapa, usturoiul şi prazul (sau ceapa verde) şi le pui în cratiţă la călit. Le laşi până încep să se înmoaie. Adaugi cartofii, amesteci, apoi torni supa. Acoperi şi laşi pe foc 10 minute.

Încorporezi mazărea scursă, aştepţi 5 minute, apoi adaugi leuşteanul şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute, până când legumele s-au înmuiat.

Iei vasul de pe foc şi pui amestecul în blender până obţii un lichid mai gros, cu o consistenţă omogenă. (Dacă vrei, poţi să păstrezi separat jumătate de cană de legume, pe care le vei amesteca cu supa şi legumele pasate).

Torni supa din nou în cratiţă, pui pe foc şi adaugi smântâna. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Când începe să fiarbă, iei cratiţa de pe aragaz.

Serveşti supa decorată cu frunze de leuştean.

Sursa:

https://www.elizabethskitchendiary.co.uk/pea-potato-lovage-soup/

Foto: www.elizabethskitchendiary.co.uk

Loading...
Evaluează articolul