Supă de roşii

Piquant tomato soup with yoghurt jpeg

Ştiai că ardeii graşi au un conţinut scăzut de calorii? De asemenea, ei au vitamina C, care ajută la cvreşterea imunităţii, capsaicină, care ţine sub control colesterolul şi diabetul, şi vitamina E, ce menţine părul şi pielea tinere.

Ingrediente ● 3 kg roşii ● 4 gogoşari ● 1 morcov ● 5 căţei de usturoi zdrobiţi ● 1 ceapă ● ½ ţelină ● 2 cartofi ● 1 cană apă ● 1 lingură ulei ● 1 linguriţă zahăr ● câteva frunze de busuioc ● sare ● piper ● crutoane ● smântână, opţional

Opăreşti roşiile câteva secunde, le descojeşti, le tai cubuleţe şi le laşi deoparte. Speli gogoşarii, îi dai cu ulei, cu puţin usturoi, cu sare multă şi îi pui la copt, în cuptor, 20 de minute. Îi scoţi, îi cureţi de coajă şi îi tai fâşii.

Tai mărunt ceapa, morcovul şi ţelina, iar cartofii cubuleţe. Căleşti într-o oală, în ulei încins, ceapa, adaugi morcovul şi restul de usturoi. Laşi puţin, pui ţelina şi roşiile, zahărul şi torni o cană de apă. Ţii la fiert, apoi adaugi cartofii. După ce s-au înmuiat legumele, pui gogoşarii, guşti şi potriveşti de sare şi piper. Mai laşi câteva minute să se combine aromele, apoi bagi blenderul şi mixezi până când obţii o cremă. Serveşti supa, după gust, cu crutoane, busuioc şi smântână.