Supă de usturoi cu ouă poşate

1 supa de usturoi jpg jpeg

Ouăle oferă proteine şi multă energie organismului. În plus, au proporţii bine echilibrate de aminoacizi esenţiali, aşa că nutriţioniştii recomandă consumul de ouă de mai multe ori pe săptămână. Studiile confirmă faptul că mesele cu ouă nu va creşte riscul de probleme cardiovasculare.

Ingrediente

  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 3 ouă
  • 2-3 felii de pâine prăjită
  • 100 g mix de legume
  • 1 lingură de ardei dulce
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Pătrunjel
  • sare

Mod de preparare

Incălziţi uleiul într-o tigaie şi căliţi usturoiul strivit. Tăiaţi pâinea în bucăţi mari şi apoi adăugaţi-le în oală imediat ce usturoiul devine auriu. Adăugaţi boiaua de ardei şi amestecaţi. Într-un ibric puneţi apă, sare şi ceva condimente, precum un cub de vegeta şi oregano. Lăsaţi la fiert până obţineţi supa.

Apoi, scoateţi supa de pe foc şi adăugaţi amestecul de usturoi şi pâine prăjită. Puneţi în boluri şi adăugaţi câte un ou poşat în prealabil.

La final, garnisiţi cu pătrunjel şi serviţi.

Poftă bună!