Supă libaneză cu linte şi spanac

supa linte spanac jpeg

Lintea se poate păstra câteva luni la loc uscat, întunecos şi rece. 100 g de linte acoperă 15% din necesarul zilnic de proteine. Poţi pune lintea la germinat pentru a beneficia de o incredibilă sursă de vitalitate. Prepară o supă libaneză cu linte şi spanac pentru a te bucura de un gust desăvârşit.

Ingrediente pentru supă libaneză de linte şi spanac

3 căţei de usturoi 100 g spanac congelat 1 frunză de dafin 1 tijă de praz 200 g linte 10 ciuperci 1 lingură pastă de tomate 1 lingură boia iute sare piper ulei

Mod de preparare pentru supă libaneză cu linte şi spanac

Speli în câteva ape lintea şi o pui la fiert, cu frunza de dafin, în 2 litri de apă cu sare. Cureţi şi tai rondele tija de praz, toci subţire usturoiul şi le căleşti în ulei

încins, apoi pui ciupercile spălate şi mărunţite şi amesteci bine. Adaugi spanacul şi laşi la foc mic câteva minute.

Când lintea este aproape fiartă, îndepărtezi frunza de dafin şi torni amestecul din tigaie, pui boiaua de ardei, pasta de tomate şi piperul. Mai laşi pe foc 15-20 de minute şi apoi stingi aragazul. Serveşti supa llibaneză cu linte şi spanac cu pâine prăjită.