Încălzeşte-te în zilele reci cu o delicioasă supă ungurească de ciuperci. Ingredientele-cheie sunt, bineînţeles, ciupercile, iar pe lângă acestea, smântâna şi boiaua vor da un plus de savoare preparatului tău.

Supă ungurească de ciuperci – Ingrediente (6 porţii)

4 linguri unt
1 ceapă mare, tocată
450 g ciuperci feliate
3 linguri făină
1 lingură boia
750 ml supă de legume sau supă de pui
3 linguri sos de soia
240 ml lapte cu 2% grăsime
120 g smântână fermentată
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură mărar verde, tocat
½ legătură pătrunjel verde, tocat
sare
piper

Supă ungurească de ciuperci – Mod de preparare

Topeşti untul într-o oală încăpătoare, la foc mediu, adaugi ceapa şi ciupercile şi le căleşti până când vezi că ciupercile şi-au lăsat lichidul şi acesta s-a evaporat, aproximativ 10-15 minute.

Încorporezi făina şi boiaua şi ţii pe foc 2-3 minute.

Torni supa de legume sau de pui, adaugi sosul de soia, laptele şi laşi să fiarbă încet ca să dea în clocot, reduci flacăra şi apoi fierbi la foc mic 10 minute.

Iei oala de pe foc şi adaugi smântâna, zeama de lămâie, mărarul şi pătrunjelul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti această supă ungurească de ciuperci cât este caldă.

Timp total: 30 de minute

Sursa + foto: www.platingsandpairings.com

Loading...