Salata tabbouleh este o adevărată binecuvântare pe timpul verii, aşadar o poţi include în  meniul tău.

Ingrediente pentru salată tabbouleh

1 cană apă
1/2 cană bulgur
1/4 cană zeamă de lămâie
2 linguri ulei măsline
1/2 linguriţă usturoi pisat
1/4 linguriţă sare
piper
2 căni pătrunjel tocat (cam 2 legături)
1/4 cană mentă tocată
2 roşii, tocate
1 castravete mic, curăţat, de coajă şi seminţe şi tocat
1 ceapă tocată mărunt

Mod de preparare saltă tabbouleh

Amesteci apa cu bulgurul într-o cratiţă. Laşi să fiarbă, apoi dai deoparte, acoperi cu un capac şi laşi până bulgurul absoarbe toată apa, cam 25 de minute sau cât scrie pe ambalaj. dacă rămâne apă, scurge-o. Transferă într-un vas mare şi lasă să se răcească 15 minute.

Amesteci zeama de lămâie, ulei, usturoi, sare şi piper într-un vas mai mic. Adaugi pătrunjel, mentă, roşiile, castravetele şi ceapa în bulgur. Potriveşti de sare şi piper şi amesteci. Serveşti la temperatura camerei sau rece, după cei ai lăsat să se răcească cam o oră.

sursa: eatingwell.com

Loading...