Pentru împătimiţii de paste avem o reţetă absolut delicioasă de tagliatelle cu ciuperci şi busuioc pe care o poţi pregăti la cină.

Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc - Ingrediente

150 g ciuperci proaspete
2 gălbenuşuri
150 g smântână grasă
1 mână frunze de busuioc proaspăt
sare
200 g tagliatelle
1/2 piept de pui dezosat
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură de ulei
100 g parmezan ras sau caşcaval
roşii cherry, pentru decor
busuioc, pentru decor

Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc - Mod de preparare

Cureţi şi speli bine ciupercile. Le scurgi de apă într-o sită. Spargi ouăle şi separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci gălbenuşurile cu smântâna şi asezonezi cu frunze tocate de busuioc şi sare, după gust.

Fierbi tagliatellele conform instrucţiunilor de pe pachet. Le scurgi într-o sită, păstrezi o cană de fiertură şi eviţi să le speli sub jet de apă rece.

Speli pieptul de pui, îl tai fâşii, apoi îl pui într-o tigaie de teflon şi-l prăjeşti în puţin ulei. Îl rumeneşti uşor şi adaugi ciupercile tăiate. Mai laşi câteva minute, cât să se înmoaie ciupercile. Torni amestecul de gălbenuş cu smântână, pui trei linguri cu apă de la tagliatellele fierte şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, câteva minute.

Adaugi pastele peste sos, pui zeama de lămâie, parmezanul şi mai laşi pe foc 2-3 minute. Serveşti pastele calde sau reci, decorate cu roşii cherry, parmezan ras şi frunze de busuioc.

Loading...