Cu cât pui mai multă ceapă, cu atât această tartă va fi mai gustoasă. Este perfectă alături de un pahar de vin sau de must.

De ce ai nevoie pentru tartă cu ceapă şi bacon

Pentru aluat

240 ml lapte, cald

1 plic drojdie uscată

375 g făină

1 lingură zahăr

½ lingură sare

6 linguri ulei

Pentru umplutură

1 kg ceapă

5 felii bacon

180 g smântână

2 ouă

1 praf de sare

Cum se prepară tarta cu ceapă şi bacon

Dizolvi drojdia în lapte şi aştepţi 10 minute. Adaugi făina, zahărul, uleiul şi sarea şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul.

Între timp, toci ceapa mărunt. Tai baconul cubuleţe şi-l rumeneşti. Adaugi ceapa tocată şi o ţii pe foc până când se rumeneşte. Dai deoparte. Separat, combini ouăle cu smântâna şi sarea. Adaugi ceapa şi omogenizezi.

Întinzi o foaie din aluat, o aşezi într-o tavă tapetată, pui compoziţia de ceapă şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte. Laşi tarta să se răcorească înainte să o tai.

Sursa: http://platedcravings.com

Loading...