Cotrobăie prin cămară şi vei da peste gemurile puse şi făcute în toamnă. Tocmai bune pentru această prăjitură!

Ingrediente pentru tartă cu brânză şi gem

Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
1 gălbenuş
1 praf de sare

Pentru umplutură
100 g gem de piersici sau de gutui
400 g brânză proaspătă de vaci
2 ouă
1 lingură făină
200 g zahăr
50 g smântână
coaja de la ½ lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare tartă cu brânză şi gem

Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina, un praf de sare şi gălbenuşul. Frămânţi aluatul, apoi îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 50-60 de minute. Mixezi brânza scursă cu smântâna, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Întinzi aluatul în formă, inclusiv pe margini, pui gemul, îl nivelezi şi torni umplutura. Dai tarta la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.

Loading...