Tartă cu brânză şi gem

tarta cu branza si gem jpeg

Cotrobăie prin cămară şi vei da peste gemurile puse şi făcute în toamnă. Tocmai bune pentru această prăjitură!

Ingrediente pentru tartă cu brânză şi gem

200 g făină

100 g unt

1 gălbenuş

1 praf de sare

100 g gem de piersici sau de gutui

400 g brânză proaspătă de vaci

2 ouă

1 lingură făină

200 g zahăr

50 g smântână

coaja de la ½ lămâie

2 plicuri zahăr vanilat

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare tartă cu brânză şi gem

Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina, un praf de sare şi gălbenuşul. Frămânţi aluatul, apoi îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 50-60 de minute. Mixezi brânza scursă cu smântâna, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Întinzi aluatul în formă, inclusiv pe margini, pui gemul, îl nivelezi şi torni umplutura. Dai tarta la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.