Tartă cu brânză şi piersici

tarta cu branza si piersici jpeg

O combinaţie perfectă pentru un deliciu de sămbătă seara. Poţi ănsoţi o felie din gustoasa prăjitură cu o cană de ceai sau, de ce nu, cu un pahar de vin!

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 150 g făină 1 ou 50 g unt 50 g zahăr

200 g brânză

100 g smântână

1 ou

150 g zahăr

1 lingură amidon

1 plic zahăr vanilat

5 piersici din compot

1 linguriţă ulei

Mod de preparare

Pentru aluat, baţi untul cu zahărul până devine cremos, apoi adaugi oul şi făina şi mixezi până obţii un aluat lipicios pe care-l înveleşti în folie şi-l dai la congelator 15-20 de minute.

Pentru umplutură, baţi brân­za cu smântâna, oul, zahărul, zahărul vanilat şi amidonul până devin o cremă. Aluatul de la frigider îl întinzi într-o tavă tapetată cu ulei. Peste el torni crema de brânză, iar deasupra aşezi piersicile din compot tăiate pe jumătate şi scurse. Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până când s-a întărit crema.

foto: profimedia