Un desert delicios cu aceste fructe dulci-acrişoare adementioare!

Ingrediente

Pentru blat
400 g făină
2 linguri zahăr
4 linguri apă rece
200 g unt
1 praf de sare

Pentru cremă
500 g brânză de vaci dulce
2 ouă
6 linguri zahăr
2 linguri griş
150 g zmeură
2 plicuri zahăr vanilat
coaja rasă de la ½ de lămâie

Mod de preparare

Combini făina cu sarea şi zahărul. Încorporezi untul rece şi frămânţi până obţii un aluat sfărâmicios. Torni apa, frămânţi până se omogenizează şi dai aluatul la rece, învelit în folie alimentară. După 30 de minute, îl întinzi şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini.

Mixezi brânza bine scursă cu zahărul, adaugi ouăle, grişul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Torni jumătate din compoziţie în tavă, pui din loc în loc zmeură şi restul de brânză. Dai tarta la cuptor aproximativ o oră. După ce s-a răcit, o decorezi cu zmeura rămasă.

Loading...