Cel mai mare avantaj al acestei simple sreţete de tartă cu ceapă caramelizată şi brânză este că poţi folosi un aluat gata pregătit, păstrat la congelator. Este acel gen de preparat pe care îl poţi găti chiar şi după o zi obositoare la serviciu, pentru că nu ai nevoie de prea mult timp în bucătărie.

Tartă cu ceapă caramelizată şi brânză. Reţetă simplă - Ingrediente

3-4 cepe, tăiate pe jumătate şi tăiate foarte subţire
2 linguri unt
sare
piper
1 linguriţă zahăr
1 foaie de aluat
1 1/2 lingură rozmarin
1 albuş bătut
3/4 cană brânză răzuită (parmezan, Gruyere, pecorino romano etc)

Tartă cu ceapă caramelizată şi brânză. Reţetă simplă - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Topeşti untul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi ceapa, zahărul, sare şi piper. Amesteci din când în când, laşi pe foc 8-12 minute sau până se înmoaie ceapa. Dai focul mic şi acoperi cu capac. Mai laşi 5-10 minute sau până se caramelizează ceapa. Amesteci din când în când.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă cu făină, dându-i o formă rotundă. Aşezi în forma de tartă. Ungi cu albuş şi presari 1/2 cană de brânză răzuită. Apoi pui ceapa şi rozmarinul şi laşi marginea de 3 cm. Presari restul de brânză şi împachetezi marginea peste ceapă. ungi crusta cu albuş.

Laşi la cuptor 17-19 minute sau până se rumeneşte crusta sau se topeşte brânza. Laşi deoparte 5 minute înainte de a o mânca.

sursa: http://kristaandmichele.com/

Tartă cu ciuperci şi pui

Tartă cu ceapă

Tartă cu spanac şi brânză

Tartă cu roşii şi cârnaţi

Loading...