Tartă cu ceapă şi şuncă. Reţetă nemţească FOTO

tarta cu ceapa si sunca jpeg

Nemţii o numesc „Zwiebelkuchen“ şi este un preparat tradiţional din sudul Germaniei. Această plăcintă sau quiche este plină de ceapă caramelizată, unt şi bacon. Această combinaţie după o reţetă nemţească te va ispiti de fiecare dată când vrei să mănânci o felie de tartă cu ceapă şi şuncă.

Tartă cu ceapă şi şuncă – Ingrediente

1 pachet aluat de plăcintă congelat 2 linguri de unt 1,25 kg ceapă albă, tăiată fin 5 felii cât mai groase de bacon, tăiate cât mai fin 340 g smântână grasă 4 ouă mari 2 linguri de făină 2 linguriţe de sare 1 linguriţă de chimen, plus o cantitate mai mare pentru a presăra pe plăcintă

Tartă cu ceapă şi şuncă – Mod de preparare

Aduni toate ingredientele. Încingi cuptorul bine. Ungi o tavă de copt cu pereţi detaşabili.

image

Într-o cratiţă mare, la foc mediu spre mare, prăjeşti şunca (de tip bacon) până când devine crocantă.

image

Adaugi ceapa şi untul şi le căleşti în aceeaşi cratiţă timp de 25-30 de minute, până devine maro-aurie.

image

Iei cratiţa de pe foc şi laşi amestecul de ceapă şi şuncă să se răcească.

image

Combini într-un castron mediu toate ingredientele rămase pentru umplutură şi amesteci bine, până se omogenizează.

image

Pe o suprafaţă pudrată cu făină, scoţi o foaie de plăcintă şi o întinzi cu făcăleţul.

image

Pui foaia în tava de copt cu pereţii detaşabili, o apeşi uşor pe fundul tăvii şi pe laturi. Laşi o margine de câţiva centimetri de aluat să se ivească dincolo de partea superioară a tăvii.

image

Adaugi amestecul de ceapă şi bacon în amestecul celălalt pentru umplutură, până se combină.

image

Torni umplutura în tava de copt şi presari câteva seminţe de chimen pe deasupra.

image

Dai la cuptor între 50 şi 55 de minute sau până tarta se rumeneşte pe deasupra, iar umplutura este tare atunci când o atingi pe centru.

image

O serveşti caldă, dar tarta cu ceapă şi şuncă este excelentă şi a doua zi, reîncălzită.