Tartă cu ciocolată şi zmeură
Răsfaţă-te cu o tartă delicioasă cu ciocolată şi zmeură, care nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente pentru tartă cu ciocolată şi zmeură
250 g biscuiţi cu ciocolată
2 linguri zahăr
6 linguri unt, topit
¼ linguriţă sare
350 g ciocolată
200 g zmeură
300 g smântână
Mod de preparare – Tartă cu ciocolată şi zmeură
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Mărunţeşti biscuiţii şi îi dai la blender cu zahărul şi sarea. Mixezi cu untul până obţii o compoziţie asemănătoare pesmetului. Pui amestecul într-o tavă rotundă, presându-l uşor cu degetele. Aşezi tava de tartă într-o tavă întinsă şi dai la cuptor 20 de minute. Laşi la răcit.
Dai pe foc smântâna şi o laşi să clocotească uşor. Iei de pe foc şi combini într-un bol cu ciocolata ruptă în bucăţele. Amesteci până la omogenizare. Torni crema în tavă. Dai la rece 30 de minute. Decorezi cu zmeură.